Gratis verzending binnen NL op bestellingen boven €35

Your cart

Your cart is empty

Weet je niet waar je moet beginnen?
Probeer deze categorieën:

Microplastic: wat is het & waar blijft al dat plastic?

Microplastic: wat is het & waar blijft al dat plastic?

Er was een tijd dat plastic voor alles werd gebruikt: het ging lang mee, sterk materiaal en kon in alle vormen worden gemaakt. Nu komen we tot de conclusie dat plastic zodanig sterk is dat het jarenlang kan rondzwerven op de aarde in de vorm van microplastic: een stuk plastic dat zo klein is dat het bijna onzichtbaar is voor het blote oog.

Microplastic zijn kleine stukjes plastic die ter grootte van ongeveer 5mm. Ze komen vaak voor in de natuur, wanneer er plastic afval wordt gedumpt, in de zee of in het bos. Door het ontbindingsproces zal plastic nooit verdwijnen en blijft er altijd stukjes plastic achter in het milieu. Niet alleen door plastic afval, maar ook door de wasmachine kan er microplastic in de natuur terecht komen: ons kleding is grotendeels ook door plastic gemaakt en komt mogelijk 'los' na elke wasje.

Wie denkt dat microplastic alleen in de natuur voorkomt heeft het fout: het zit ook in ons lichaam. Denk maar bijvoorbeeld aan je tandenborstel die bij elk gebruik een stukje verslijt, of wanneer je eet met plastic bestek. Ook zit het in ons voedsel zoals vis. Doordat de zee inmiddels doordrenkt is met microplastic kunnen vissen deze ook binnenkrijgen wanneer zij voedsel uit de zee halen. En die krijg jij vervolgens weer op je bordje!

Kortom je ontkomt niet meer aan plastic, maar je kan wel je plastic verbruik verminderen door recyclebare producten aan te schaffen of plastic-vrije opties te kiezen zoals Foamie! Dankzij onze bars die 2 plastic flessen doen vervangen draag jij al een steentje bij aan een plastic vrije wereld. Ben je benieuwd wat voor producten wij allemaal hebben? Check ons gehele assortiment hier! 

 

Previous post
Next post