Gratis verzending binnen NL op bestellingen boven €35

Your cart

Your cart is empty

Weet je niet waar je moet beginnen?
Probeer deze categorieën:

Foamie Exfoliating Face Bar: Wat is exfoliëren en waarom met Foamie?

Foamie Exfoliating Face Bar: Wat is exfoliëren en waarom met Foamie?

Foamie Exfoliating Face Bar: Wat is exfoliëren en waarom met Foamie?

Onze Foamie Exfoliating Face Bar is nét even wat anders dan dat je gewend bent, wij leggen je uit waarom!

We beginnen bij het begin. Het exfoliëren van de huid is het proces van het verwijderen van de dode huidcellen. Dit is dé key naar een zachte en gezonde huid. De beauty-experts van tegenwoordig zweren hierbij. Daarnaast zorgt het verwijderen van de dode huidcellen er ook voor dat andere gezichtsproducten beter in de huid worden opgenomen. Deze stap is daarom een must in je skincare-routine voor de ultimate glow. Desalniettemin, is het belangrijk om te weten welke type exfoliator het beste is voor jouw huid.

Veel gezichts exfolianten op de markt bevatten ruwe en schurende ingrediënten, zoals kleine kralen en korreltjes die huidschade kunnen veroorzaken. Ze schuren als het ware de dode huidcellen van je gezicht, maar door de grove korrels creëer je ook mini scheurtjes en beschadigd het de buitenste laag van je huid. Dit zorgt voor irritaties, ontstekingen en zelfs infecties. Oei, dit willen we niet hebben natuurlijk.. Daarnaast hebben we het nog niet eens gehad over microplastic dat in dagelijkse huidscrubs wordt verwerkt. Plastic in skincare..?! Yup, dat lees je goed.

Microplastic zijn kleine deeltjes plastic die worden toegevoegd aan verzorgingsproducten voor het ‘reinigende’ of ‘scrubbende’ effect. Bij het gebruik hiervan komen de plasticdeeltjes via de afvoer in het milieu terecht, vervuilt het de oceanen, wordt het zeeleven beschadigd en is het plastic niet biologisch afbreekbaar. Kortom, MAJOR RED FLAG ALERT🚩! Let dus goed op wat voor soort scrub je gebruikt, zowel voor de veiligheid van je huid als voor het milieu!

Bij het produceren van onze Exfoliating Face Bar hebben wij bij Foamie veel onderzoek gedaan naar wat het beste is voor jouw huid. We care about your skincare! Onze Exfoliating Face Bar bevat geen schurende korrels en andere nasty ingrediënten. Nu zul je vast denken; 'maar wat zit er dan in'? 
Say hello to our little friends; Jojoba wax balletjes, afkomsting van de Jojoba plant.

 

Waarom zijn Jojoba wax balletjes beter dan de gebruikelijke korrels voor het exfoliëren?

Als allereerst, de jojoba wax balletjes zijn uiteraard een milieuvriendelijkere optie als ingrediënt in een exfoliant. Ze zijn gewoon te vinden in de natuur en bevatten geen plastic. Daarnaast is de bolletjes vorm van de jojoba bal een belangrijke factor geweest in de keuze voor onze Exfoliating Face Bar. Doordat de waxballetjes glad en rond van vorm zijn, zorgt het voor een minder agressieve exfoliatie.

Jojoba wax balletjes imiteren daarnaast ook de structuur en consistentie van talg. Dit is een olieachtige substantie die onze huid van nature aanmaakt, zodat onze huid gehydrateerd en flexibel blijft. Door het gebruik van jojoba wax balletjes produceert onze huid net genoeg talg aan, waardoor je jouw eigen natuurlijke vettigheid vermindert en je de huid beschermt tegen acne break-outs.  

Al met al, kunnen we concluderen dat onze FOAMIE Exfoliating Face Bar anders is dan jouw dagelijkse gezichtsexfoliant. De jojoba wax balletjes in onze Face Bar zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook voor het milieu!

 

Shop HIER  de Exfoliating Face Bar.  

Previous post
Next post