Gratis verzending binnen NL op bestellingen boven €35

Your cart

Your cart is empty

Weet je niet waar je moet beginnen?
Probeer deze categorieën:

De huid van kinderen - waarom er speciale aandacht voor nodig is

De huid van kinderen - waarom er speciale aandacht voor nodig is

De waarheid is dat niets te duur is voor onze kinderen. Hun behoeften gaan voor die van ons, we letten op een gezonde voeding, verstoppen soms spinazie in suikervrije pannenkoeken en rusten hun garderobe uit met kleren die vrij zijn van schadelijke stoffen. Maar als we shampoo en dergelijke kopen, gebeurt het nog veel te vaak dat we naar het kleurrijkste product in het schap grijpen zonder aandacht te besteden aan wat er eigenlijk in zit. Meestal suggereert de aantrekkelijke marketing dat deze producten speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid en geen twijfelachtige ingrediënten bevatten - maar veel te vaak is dit een misvatting.

Om echt iets goeds te doen voor de kinderhuid en zo de basis te leggen voor een gezonde huid op volwassen leeftijd (je beïnvloedt namelijk al op jonge leeftijd of je vatbaar bent voor bijvoorbeeld neurodermitis of soortgelijke huidziekten), hebben wij bij FOAMIE een solide 2-in-1 doucheverzorging ontwikkeld die speciaal is afgestemd op de behoeften van kinderen. En dan bedoelen we natuurlijk niet alleen het schattige design in de vorm van een schildpad of de natuurlijke geur van perzik of mango-kokos, maar vooral de huidvriendelijke formule voor kinderen: onze twee Solid 2-in-1 Shower Care producten voor lichaam en haar zijn vrij van zeep, sulfaten en parabenen, veganistisch, vrij van microplastics en hydrateren dankzij aloë vera en pro-vitamine B5.


 

Maar waarom zou je überhaupt je eigen verzorgingsproducten bij je kinderen gebruiken?

In feite is de huid van kinderen tot 30% dunner dan die van volwassenen. Hun zwakke huidbarrière, die in de kindertijd nog niet volledig ontwikkeld is, is meer doorlaatbaar en dus ook minder resistent, waardoor de zo belangrijke afweer van het lichaam via de huid ontbreekt. Aanvallers zoals allergenen, bacteriën, verkoudheid en irriterende stoffen hebben het dus gemakkelijk - ontstekingen, jeuk of allergieën kunnen het gevolg zijn. Een ander zwak punt is hun slechts onregelmatig werkende zweetklieren en het gevaar dat hun huid snel uitdroogt als gevolg van de zeer lage concentratie aan oppervlakte lipiden. Pas als kinderen ongeveer zes jaar oud zijn, lijkt hun huid bijna op die van volwassenen, maar zelfs dan is deze nog lang niet volgroeid. Tot de puberteit is de huid meestal droger en heeft deze speciale en zachte verzorgingsproducten nodig. Niet te vergeten: De hoofdhuid gedraagt zich als de rest van de huid. De shampoo moet dus ook aan de gevoelige huid worden aangepast.

 


Als de allerkleinsten bijvoorbeeld in te warm water worden gewassen, of als er additieven worden gebruikt die voor de volwassen huid zijn bedoeld, kunnen de huidbarrière en de beschermende zuurmantel extra worden aangetast. Reinigende, milde, pH-neutrale producten die voedende actieve bestanddelen bevatten en vrij zijn van schadelijke ingrediënten horen daarom thuis in elke badkamer.

Previous post
Next post