Veelgestelde vragen

Onze belofte:
0 % plastic / microplastic
0 % zeep
0 % siliconen
0 % sulfaten
0 % PEG
0 % parabenen
0 % minerale oliën
0 % lilial

Ja, want wij van Foamie zijn dierenliefhebbers. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat al onze Foamie producten 100% veganistisch zijn. Daarnaast zijn al onze producten PETA-Approved.

Ja, Foamie producten zijn volledig plasticvrij.
Dit geldt ook voor de verpakking en zelfs voor de sluitetiketten (indien deze gebruikt worden).

Het beste van twee werelden gecombineerd - met super milde oppervlakte-actieve stoffen en pH-geoptimaliseerde formules, gecombineerd met superfood ingrediënten.
Voor een zachte en effectieve reiniging zonder uitdroging - afgestemd op de verschillende behoeften van haar en huid.
Terwijl oppervlakteactieve stoffen in natuurlijke zeep alkalisch zijn en boven de pH-waarde van haar en huid liggen, zijn onze producten gebaseerd op oppervlakteactieve stoffen met een geoptimaliseerde pH-waarde die is afgestemd op haar, hoofdhuid en lichaam. Dit beschermt de huidbarrière en voorkomt uitdroging. Het resultaat: goed verzorgd haar en een verzorgde huid!

Met elk Foamie product kan je tot 2 plastic flessen besparen, afhankelijk van het type product. De producten zijn dus zeer zuinig in gebruik.
Afhankelijk van het individuele gebruik, gaan de producten gemiddeld mee:


Shampoo-en Conditioner Bar: ca. 30 toepassingen
Body Bar: ca. 25 toepassingen
Face Bar: ca. 85 toepassingen
Body Butter: ca. 50 toepassingen
Droogshampoo: ca. 20 toepassingen

Shampoo en Conditioner Bar
1. Houd de Bar onder water.
2. Direct op nat haar wrijven.
3. Laten schuimen met natte handen.
4. Spoelen.
5. Hang op om te drogen

Shower Bar
1. Met ronddraaiende bewegingen op de natte huid inmasseren.
2. Afspoelen.
3. Ophangen om te drogen.

Face Bar
1. Maak het gezicht nat met lauw water.
2. Wrijf tussen de handen om schuim te creëren.
3. Direct of met de handen aanbrengen.
4. Gezicht reinigen met lauw water.
5. Bewaar op een droge plek

Foamie Heren/Kinderen
1. Houd de Bar onder water.
2. Direct op huid en haar aanbrengen en met natte handen laten schuimen.
3. Goed afspoelen.
4. Ophangen om te drogen.

Body Butter
1. Verwijder het deksel.
2. Druk de tube van onderen omhoog met de vingers.
3. Breng de stick rechtstreeks op de huid aan.
4. Body butter met het deksel terug in de verpakking drukken.

Droogshampoo
1. Op de handen of rechtstreeks op de haarlijn sprenkelen.
2. Inmasseren met de vingertoppen.
3. Doorborstelen en in model brengen.

Alle Foamie producten dienen op een droge plaats bij kamertemperatuur bewaard te worden.
Laat ze na gebruik goed drogen door ze op te hangen, in onze Travel Buddy te plaatsen of ze op een lekbak te laten drogen.

Na opening van de verpakking zijn de Foamie producten minimaal 12 maanden houdbaar.

De Body Butter van Foamie is minimaal 6 maanden houdbaar.

Dankzij de geoptimaliseerde pH-waarde wordt de natuurlijke beschermlaag van hoofdhuid, huid en haar niet aangetast. De ergonomische vorm is perfect aangepast aan de betreffende lichaamsregio en toepassing.

Ja, alle vaste producten zoals shampoos, gezichtsreiniging en doucheverzorging zijn pH-neutraal, zodat ze bijzonder mild en tegelijkertijd effectief reinigen zonder uit te drogen. Ja, alle vaste producten zoals shampoos, gezichtsreiniging en doucheverzorging zijn pH-neutraal, zodat ze bijzonder mild en tegelijkertijd effectief reinigen zonder uit te drogen.

Foamie is geen zeep, maar een zogenaamd syndet, zoals u dat kent van bijvoorbeeld apothekerscosmetica.
De term syndet staat voor 'synthetisch wasmiddel'.
Ons Syndet is pH-neutraal, waardoor het milder reinigt dan zepen en huid en haar niet uitdroogt. Ons syndet wordt ook koud geperst (bij maximaal 40 graden) zodat de hoogwaardige ingrediënten bewaard blijven. Zeep daarentegen wordt gekookt tijdens het productieproces.

Syndets worden meestal aangeduid als zeepvrij of pH-neutraal. Sommige zepen worden duidelijk als zeep aangeduid: Haarzeep, Douchezeep, Gezichtszeep.
Er zijn echter veel producten op de markt die dit niet duidelijk vermelden en nog steeds op zeep gebaseerd zijn. Dus als er geen verwijzing is naar een zeepvrije of pH-neutrale formulering, is er maar een manier om vast te stellen op het product wat je in handen hebt gebaseerd is op zeep: je moet kijken naar de ingrediëntenlijst. De volgende ingrediënten kunnen wijzen op een zeepformulering:
- Sodium Palmate
- Sodium Palmitate
- Sodium Stearate
- Sodium Olivate
- Sodium Cocoate
- Potassium Stearate

Vaste producten kunnen iets minder schuimen dan conventionele verzorgingsproducten.
Maar ze werken ook zonder veel schuim. Het schuim dient vooral om de oppervlakteactieve stoffen die het bevat op de huid en in het haar te verdelen. Schuim heeft echter niet per se een reinigende werking. Om de concentratie van reinigende en verzorgende ingrediënten zo hoog mogelijk te houden, gebruikt Foamie slechts zoveel schuimmiddel als nodig is om de gezondheid van huid en haar te ondersteunen.Vaste producten kunnen iets minder schuimen dan conventionele verzorgingsproducten.
Maar ze werken ook zonder veel schuim. Het schuim dient vooral om de oppervlakteactieve stoffen die het bevat op de huid en in het haar te verdelen. Schuim heeft echter niet per se een reinigende werking. Om de concentratie van reinigende en verzorgende ingrediënten zo hoog mogelijk te houden, gebruikt Foamie slechts zoveel schuimmiddel als nodig is om de gezondheid van huid en haar te ondersteunen.

Foamie producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Europa door wetenschappers. De productie van de Foamie producten vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk.

Het lint is gemaakt van 100% katoen.

In principe is alles biologisch afbreekbaar. Het is echter een kwestie van tijd en de impact van die tijd op het milieu. Plastic doet er bijvoorbeeld honderden jaren over. Maar voor Foamie willen we transparant en duidelijk zijn over wat biologische afbreekbaarheid echt betekent. Daarom hebben we getest volgens de OESO-normen.
FOAMIE is gebaseerd op een gemakkelijk biologisch afbreekbare syndetbasis. Toch zijn we ook begonnen met het testen van onze afgewerkte producten.
De volgende producten zijn al getest volgens de OECD en zijn dus gemakkelijk biologisch afbreekbaar:
Face Bar "Too Coal to Be True"
Body Bar: "Oat To Be Smooth"
Shampoo Bar: "Aloe You Very Much"

Meer producten volgen binnenkort.

Sommige van de ingrediënten kunnen gluten bevatten, dus we kunnen geen glutenvrije claim maken. Bijvoorbeeld, de Shake Your Coconuts solid shampoo bevat gehydrolyseerde tarweproteïne.

De Foamie Bars bevatten gedeeltelijk geharde plantaardige oliën, dat zijn zonnebloem- en koolzaadolie en zijn palmolie vrij. Er zitten echter wel palmolie-derivaten in sommige andere ingrediënten. Omwille van het milieu zijn deze geproduceerd uit ecologisch duurzame en gecontroleerde teelt (RSPO gecertificeerd).

Onze producten zijn allemaal dermatologisch getest en de geurstoffen die ze bevatten zijn allemaal geformuleerd om "gevoelig" te zijn, zodat een allergische reactie onwaarschijnlijk is. Toch kunnen individuele intoleranties niet volledig worden uitgesloten.

Ja, maar niet voor kinderen onder de 3 jaar.

Samenwerking?

Een schone wereld kunnen we alleen bereiken als we dit samen doen. Ben jij een echte Foamie Fan en wil jij met ons samenwerken? Dat kan!

Voor alle zakelijke samenwerkingen, ambassadeur en content creator aanvragen kun je ons een e-mail sturen via info@foamie.nl