Gratis verzending binnen NL op bestellingen boven €35

Your cart

Your cart is empty

Weet je niet waar je moet beginnen?
Probeer deze categorieën:

5 tips om jouw leven plastic-vrij te maken

5 tips om jouw leven plastic-vrij te maken

We worden ons steeds meer bewust hoeveel plastic afval we hebben. Naast de papier bak hebben bepaalde gemeentes nu ook een special plastic kliko voor de deur staan of bij de supermarkten. Wanneer je aan het winkelen bent begin je opeens pas te realiseren hoeveel onnodige verpakkingen er zijn: plastic om de groentes, product die dubbele verpakkingen hebben, plastic tasjes etc. Wij delen 5 tips met jouw om minder afval te creëren en ook minder plastic verbruik!

 

1. Neem altijd een tasje mee

Ga je er even op uit of moet je boodschappen doen? Neem dan zelf een tas mee van huis in plaats van deze te kopen bij de kassa. Vele winkels verkopen gelukkig al geen plastic tasjes meer maar hebben een papieren tas. Grote winkelketens zoals een supermarkt bieden nog wel een plastic tas aan bij de kassa die vaak voor €0,90 worden verkocht. Dat is toch best veel geld voor plastic? Schaf daarom een duurzame jute tas of hergebruik jouw plastic tassen.

2. Bewust je groentes inkopen

Er zijn enkele winkels die heel bewust om gaan met de verpakkingen om de producten en etenswaren. De bio winkels hebben nauwelijks plastic om hun groentes zitten terwijl bij een grote supermarkt vaak een rubberen elastiek en plastic verpakking omheen zit. Maak dus een bewuste keuze waar de je spullen inkoopt zodat je minder afval hebt. 

3. Ga voor glas in plaats van plastic

Hoe vaak koop jij nog limonade, water of frisdrank in plastic flessen? Deze worden wel hergebruikt maar door jouw aankoop zal er altijd nog nieuwe flessen geproduceerd moeten worden. Ga daarom voor een limonade in een glazen fles, deze gaat direct in de glasbak en heeft een betere bestemming bij het recyclen dan plastic.

4. Neem jouw beauty stash onder de loep

Hoeveel van jouw cosmetische producten zitten in een plastic verpakking? Ik denk wel bijna alles! Gelukkig zijn er steeds meer beauty merken die zich bewust zijn van de verpakkingen en ingrediënten die zij gebruiken. Doe daarom jouw research wanneer je een nieuwe blush wilt kopen of shampoo. Gelukkig zijn al onze Foamie bars plastic-vrij!

5. Hergebruik jouw plastic producten

Heb je nou toch plastic bestek, borden of flesjes? Hergebruik ze dan of recycle ze met een goede bestemming. Maak van jouw oude plastic flessen een vaas voor je planten stekjes, of tover het om tot een knutsel project voor de kinderen!

Next post